Motorrijschool Groningen Richard Veen

Motorrijschool Groningen Richard Veen

Motorrijschool Groningen Richard Veen is een betrouwbare motorrijschool in Groningen en omgeving met een hoge slagingspercentage. Bij Motorrijschool Richard Veen wordt gelest met 5 les motoren waaronder 4 lesmotoren van het merk Honda en één Kawasaki ER 5 voor de wat kleinere leerlingen. Wij werken met ervaren en gemotiveerde Motor-instructeurs voor het behalen van je motorrijbewijs. Wij zijn één van de grootste Motorrijscholen van Groningen en omstreken!

         Motorrijschool Groningen All-in Pakket          Motorrijschool Groningen Start&Go

Losse tarieven
Losse motorles
(60min)            €47,-
Blokuur:  (120min)                       €92,-
Examen: voertuigbeheersing     €130,-
Examen: verkeersdeelneming    €260,-

 

Het nieuwe A-Rijbewijs voor motoren

Aspirant-motorrijders kunnen vanaf 1 januari 2014 rechtstreeks instromen in categorie A2 voor de middelzware motor. Om het rijbewijs te halen, moeten aspirant-motorrijders eerst een theorie-examen en een tweedelig praktijkexamen doen.

Vanaf 2014 mag een cursist voor het rechtstreekse rijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen.

U mag alleen op een motor rijden als u in het bezit bent van een motorrijbewijs, het rijbewijs A. Sinds 19 januari 2013 zijn er 3 soorten motorrijbewijs: A1, A2 en A. Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben.
Met ingang van 1 januari 2014 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar. 

Het examen bestaat nu uit 3 onderdelen, en wel voor de categorie voertuigbeheersing, verkeersdeelneming en de theorie.

 

Motorkleding bij Motorrijschool Richard Veen

Motorkleding, zoals jas, broek, helm en handschoenen, kun je bij ons GRATIS gebruiken. Auto- & motorrijschool Richard Veen beschikt ook over een motorshop, waar wij de in/verkoop van gebruikte motorfietsen en de verkoop van leuke motorkleding doen. Dus ben je op zoek naar een leuke gebruikte motor of opzoek naar nieuwe motorkleding, vraag dan naar Richard of Rick Veen.

Direct lessen is bij Auto & Motor Rijschool Richard Veen mogelijk wij hebben geen wachttijden, je kunt ook een Try the Bike (proefles) nemen om te kijken of je het wel leuk vind.